пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

ЗАСІДАННЯ РАЙОННОЇ ЕКСПЕРТНОЇ КОМІСІЇ

 

   19 жовтня 2017 року у відділі освіти, молоді і спорту Білозерської районної державної адміністрації відбулося засідання районної експертної комісії по результатам дослідно-експериментальної роботи в Правдинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів на тему: «Науково-методичні засади впровадження фінансової грамотності в навчально-виховний процес Правдинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів».
   На засіданні були присутні 7 членів районної експертної комісії та представники Правдинської ЗОШ І-ІІІ ступенів – Казимирчак В.А., директор школи та Кудлай Н.М., учитель географії і фінансової грамотності. На засідання була запрошена гостя – Філончук Зоя Володимирівна, кандидат педагогічних наук, завідувач науково-методичної лабораторії географії та економіки комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти», яка здійснює методичний супровід даного експерименту.
   Засідання відкрив Білоус В.С., заступник начальника відділу освіти молоді і спорту Білозерської райдержадміністрації, голова районної експертної комісії, який ознайомив присутніх з планом засідання та регламентом виступаючих.
   Задніпряний Г.О., завідуючий РМК РЦОЗО, член районної експертної комісії,  підкреслив значущість експерименту та відповідальність за його проведення, адже він має найвищий, державний рівень.
   Про хід дослідно-експериментальної роботи в Правдинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів доповіли Казимирчак В.А., директор школи та Кудлай Н.М., учитель географії і фінансової грамотності. Звіт був представлений цікавою презентацією, яка детально та наочно ілюструвала результативність трьох етапів експерименту: підготовчого (2012-2013 р.р.), концептуально-методологічного (2014-2015 р.р.) та організаційно-практичного (2016-2017 р.р.). Зокрема, доповідачі зосередили увагу присутніх на аналізі проблемної ситуації, виявленні рівня опису її в науковій літературі; визначенні об'єкта та предмета експерименту, формулюванні його основної мети і завдань; висунення гіпотези; розробки програми експерименту та реалізації дослідно-експериментальної частини за період 2012-2017 р.р.
   Результативність навчальних досягнень учнів Правдинської школи була представлена підсумковою діаграмою щорічного вхідного та вихідного діагностування, яке проводить Університет банківської справи Національного банку України у вигляді он-лайн тестування кожного учня. Дана діаграма свідчить про стабільну результативність.
   Вся інформація про хід експериментальної роботи висвітлюється на шкільному та учительському (Кудлай Н.М.) блогах, а також на шпальтах газет «Придніпровська зірка» та «Джерела».
   Крім того, Кудлай Н.М. за увесь час експерименту дала 9 майстер-класів на обласних та 5 – на районних семінарах для учителів географії, економіки та математики.
   Дослідно-експериментальну роботу в Правдинській ЗОШ І-ІІІ ступенів рецензувала Філончук З.В., яка здійснює методичний супровід даного експерименту. У своєму виступі Зоя Володимирівна наголосила на титанічній роботі вчителя Кудлай Н.М., яка залучає своїх учнів до участі у Всесвітньому Тижні фінансової грамотності, Всесвітньому Тижні грошей (Global Money Week), Всесвітньому Дні заощаджень, Всеукраїнському конкурсі «Молодь тестує якість», Всеукраїнському місячнику фінансової грамотності, Всеукраїнському конкурсі на найкраще відео «Заощаджуй!», в обласному етапі регіонального учнівського турніру з курсу «Фінансова грамотність». Школярі щороку здійснюють екскурсії до Білозерських відділень «Ощадбанку», «Приватбанку» та «Райффайзен банку Аваль». Почесна гостя подарувала Кудлай Н.М. навчально-методичну літературу та учнівські зошити для практичних робіт.
   Методисти РМК Досенко Г.П., Терещенко Т.О., Супруненко О.В. підтвердили та схвалили активну позицію вчителя Кудлай Н.М., а також наголосили на необхідності та значущості впровадження курсу «Фінансова грамотність» в інших загальноосвітніх навчальних закладах району.
   З підсумковим словом виступив Задніпряний Г.О., завідуючий районним методичним кабінетом РЦОЗО, член районної експертної комісії. Він схвалив результативність трьох етапів дослідно-експериментальної роботи в Правдинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів та побажав вдалого завершення четвертого, завершального,  етапу експерименту у 2019 році.
   Усі члени районної експертної комісії отримали маленькі сувеніри – манігамі.

Немає коментарів:

Дописати коментар