пʼятниця, 17 листопада 2017 р.

ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР «МОЛОКО ТА МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ»


   17 листопада 2017 року на базі Комунального вищого навчального закладу «Херсонська академія неперервної освіти» відбувся обласний науково-практичний семінар для педагогічних працівників «Тематика здорового харчування у змісті освіти середньої школи: молоко та молочні продукти» за підтримки проекту Українського клубу аграрного бізнесу "Три молочних продукти на день".
   У роботі семінару взяла участь Кудлай Н.М., учитель фінансової грамотності Правдинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
На семінар були запрошені гості:
   -     Оксана Овчарук, заступник директора Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України, ІМЗО НАПН України;
   -     Лариса Пужайчереда, ‎редактор журналу «Економіка в школах України» Видавничоїа групи «Основа»;
   -     Наталія Осауленко,  старший менеджер із закупівлі заводу «DANON Дніпро».
   Захід відбувся за підтримки партнерів – провідного виробника молочної продукції – «Данон-Україна» в рамках ініціативи Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» – освітньої програми «Три молочних продукти на день».
   У ході семінару педагоги познайомилися з новими навчально-методичними матеріалами для проведення заходів з учнями 6-7 класів з питань здорового харчування «Молоко та молочні продукти». Матеріали розроблено на основі досвіду підприємств-виробників, на підприємствах яких діють високі стандарти якості й безпеки продукції та реалізується відповідальний підхід до споживачів та їхніх потреб.
   На думку Олени Дубовик, учні є найактивнішими споживачами молочної продукції. Саме у школі важливо формувати культуру споживання та звичку піклуватися про власне здоров’я, що закладено у навчальних програмах Нової української школи. Компетентнісне спрямування уроків, які автори пропонують проводити з дітьми, є прикладом практичного та інноваційного підходу до навчання.
   Ключовим елементом семінару став візит учасників до молокопереробного комплексу компанії «DANON Дніпро».
   Данон провідна глобальна компанія, що представлена в Україні двома напрямками бізнесу: молочна продукція та продукти дитячого харчування. Виробничі потужності представлені в Херсоні та Кременчузі.
   У ході екскурсії педагоги ознайомились з особливостями виробництва молочної продукції, відвідали виробничі зали та дегустували продукцію заводу, поспілкувались з керівництвом та технологами. Директор старший менеджер із закупівлі заводу «DANON Дніпро» Наталія Осауленко у своєму виступі ще раз наголосила на необхідності підтримувати обізнаність населення щодо асортименту молочних продуктів, які виробляє підприємство, оскільки важливим аспектом роботи будь-якого виробника є його екологічна відповідальність, енергозбереження та підтримка громад у місцях присутності.

   Як підкреслили педагоги, обмін думками між вчителями та виробниками є важливим елементом освітньої діяльності та зв’язком з реальним ринком праці для школярів, які згодом оберуть свій шлях у житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар