середа, 15 листопада 2017 р.



НАУКОВО-ОСВІТНЯ ПРОГРАМА АМЕРИКАНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ З АЕРОНАВТИКИ І ДОСЛІДЖЕННЯ КОСМІЧНОГО ПРОСТОРУ – НАСА




За сприяння комунального закладу «Районна Мала академія наук учнівської молоді Білозерської районної ради Херсонської області», з 4 по 8 квітня 2017 р. учні Правдинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів долучилися до участі в науково-освітній програмі американського Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору – НАСА (National Aeronautics and Space Administration NASA).
Дана програма була запущена в 1996 році і має на меті зацікавити та залучити учнів, а також їх вчителів зі всього світу до пізнання та дослідження Землі з об’єктиву Міжнародної космічної станції – МКС (International Space Station ISS). Програма сприяє розповсюдженню інформаційно-комунікаційних технологій, а школярі отримують нові знання та збагачують свій словниковий запас відповідною термінологією англійською мовою. Доступ до апаратури МКС відкривається протягом кількох місій на рік.
Під час місії учениця 10 класу Довженко Мерилін надіслала аеронавтам запит на зйомку поверхні Землі (вказуючи координати місця) у реальному часі. Зйомка була зроблена за допомогою цифрової фотокамери,  вмонтованої на борту МКС. Отримані фотографії можна вивчати, аналізувати та використовувати на уроках географії, фізики, астрономії чи інформатики.


Після завершення місії Мерилін подякувала астронавтів МКС за зроблені фотографії. Усі учасники місії були нагороджені сертифікатами.

Немає коментарів:

Дописати коментар